MAIL ONS

  Tuinrealisaties

  Over rreac04 - [re'ak nul vier]

  rreac04 -Alles met kleine letters geschreven- staat voor reactie, actie en architectuur. 

  Sinds 2004 creëren wij paradijselijke buitenruimten. Daarnaast bouwen we aan een vertrouwensband met ieder die kiest voor onze groene vingers. Flexibiliteit, doorzettingsvermogen en vakkennis zijn daarbij van groot belang, kwaliteiten die voor onze klanten een wereld van verschil betekenen. Geen wonder dus, dat onze voorkeur uitgaat naar een langetermijnvisie en een dito samenwerking. 

  Wil u graag meer weten over een tuinontwerp, -aanleg of -onderhoud? Wij bieden u met veel plezier en vakkennis onze diensten aan. Maak gerust een afspraak voor meer informatie!

  Tuinontwerp, - aanleg en -onderhoud

  Hoe?

  Eerst en vooral komen we ter plaatse kijken vooraleer we een vrijblijvende offerte opstellen. Hierbij houden we rekening met uw wensen en noden, luisteren we naar wat u en uw familie  verwachten van een tuin. We kijken naar de omgeving, de reeds aanwezige planten, de overheersende windrichting, de oriëntatie, enz… Ook hebben we aandacht voor de tuinen van de buren. 

  Met deze informatie in het achterhoofd maken we het eerste, ruwe ontwerp. Omdat u de omgeving kent als de beste, voorzien we voldoende speling voor wijzigingen; details die u wil veranderen, suggesties die u heeft. Een duurzaam ontwerp betekent zoveel als een wisselwerking tussen uw droom en onze vakkennis. Zodra we elkaar daarin vinden, gaan we voor het uiteindelijke tuinontwerp. Eerlijk en zonder gedoe.

  Goedkoop is een mooie tuin niet. Werkuren, materialen, planten, onderhoud, … Het zijn allemaal aspecten die de rekening maken. Daarom laten wij de keuze graag aan u.

  Om te vermijden dat u afwijkt van uw ideaal, stellen wij voor om te werken in functie van uw budget. Zo kan u bijvoorbeeld het ene moment kiezen voor de aanleg van een terras, om dan later op het jaar de tuin aan te planten. Deze aanpak laat u toe om uw droomtuin te realiseren op langere termijn, maar steevast met het gewenste resultaat voor ogen. Zonder impulsieve besparingen op afwerkingen of details. 

  Creativiteit als visitekaartje

  Droomt u van een tuin met weinig onderhoud? Speelruimte voor de kinderen? Een rustige plek om te lezen en te soezen? Of wilt u een bijzonder tuinelement voluit tot zijn recht laten komen? Wij bedenken met veel plezier een creatieve, elegante oplossing!

   

  Tuinontwerp

  graszoden

  Uw tuin aanleggen vraagt om een gesprek vooraf. We willen heel graag klaar en duidelijk weten waar u belang aan hecht en wat u graag voelt, ziet en ruikt in de tuin. Werkt u graag zelf in de tuin? Houden we rekening met spelende kinderen? Misschien hebt u liever een schaduwplek? Of misschien wel een waterpartij? Al eens gedacht aan een boomhut? Onze ontwerpen en uivoeringen zijn dan ook afgestemd op uw noden. We gaan praktisch te werk. Na het gesprek zal u een ruime schatting krijgen van de werken. We meten heel de tuin op, incusief de hoogteverschillen. Afhankelijk van de omvang van de tuin en de werken kan dit mee in de prijs van de aanleg zitten. Dan zal er een offerte gemaakt worden waarbij u heel duidelijk, eventueel in verschillende fases de uitvoering zal kunnen volgen. Als wij ook het ontwerp van de tuin hebben gemaakt kan dit tot in detail bekeken en besproken worden, eventueel kunnen er zelfs nog aanpassingen gebeuren. Ook voor de uitvoering gaan we praktisch te werk. Eerst de voorbereidende werken, dan constructies en verhardingen. Nadien komt het plantmateriaal. Na de aanleg ontvangt u automatisch nog onderhoudstips. Want onze passie ligt bij het gevoel, de kleuren en geuren van uw tuin. 
  De aanleg van de tuin is heel belangrijk uiteraard maar de naservice hierbij eveneens. We komen dan ook heel graag binnen vijf of zelfs tien jaar nog steeds bij u in de tuin om mee te mogen genieten.

  Tuinaanleg

  Tuinaanleg 
  Een tuin is in de eerste plaats een bron van leven, daarnaast is hij een verlengstuk van uw leefruimte. Hij nodigt uit om op ontdekking te gaan, verleidt met speelse kleurschakeringen, pronkt seizoen na seizoen met planten in bloei. Dankzij een doordachte combinatie van uitgesproken siergrassen, dito vaste planten en bloembollen geniet u het hele jaar door van verschillende bloeiperioden en kleurvariëteiten. Onze favorieten zijn onder andere de Stipa en de Echinacea, twee boeiende planten die blijvend fascineren. Uiteraard beschikken we over een ruim en gevarieerd aanbod aan planten in de vormen en kleuren van jouw voorkeur.

  Tuinonderhoud

  TuinonderhoudOmdat we bewust kiezen voor eenvoud in combinatie met planten die makkelijk te onderhouden zijn, heeft u achteraf weinig werk aan uw tuin. Eén tot tweemaal per jaar onderhouden volstaat doorgaans. Goed om te weten is dat de siergrassen die we gebruiken helemaal niet zo duur zijn als de traditionele groenblijvers. Bovendien worden ze net zo groot en staan ze seizoen na seizoen garant voor een vol en kleurrijk resultaat.

  Nazorg

  Persoonlijke nazorg is even belangrijk dan het uitgevoerde werk. Na het uitvoeren van de werken is het de bedoeling dat uw tuin verder groeit naar het gewenste resultaat en dat u vooral kan genieten. Bij de aanleg onze eigen projecten trachten we het onderhoud steeds tot het minimum te herleiden. Als u dit zelf wil uitvoeren kan dit zeker. We houden hier dan vooraf ook rekening mee bij het ontwerp. Uiteraard is alles in samenspraak mogelijk.
  » vragen staat vrij!

  Praktisch

  Wij scheren of snoeien uw hagen en struiken. Maaien, bemesten en/of verluchten uw gazon, zowel grote als kleine oppervlaktes. Maken borders onkruidvrij en kunnen indien gewenst langdurig behandelen. Kunnen bomen snoeien of vellen. Behandelen uw verhardingen of houtwerk tegen groenaanslag. 
  » neem contact op

  Ons standaard machinepark

  - Grondverzet (John Deere)
  - Rotoreggen met tractor voor grotere oppervlaktes 
  (1,8m breed) (John Deere)
  - Frezen
  - Verluchter (Eliet)
  - Zitmaaier (Etesia)
  - Ruwterreinmaaier voor het maaien van struiken, hoog gras, weiland, 
  oneffen terrein, zonnepaneelparken, etc...(Etesia)
  - Grasmaaier met rol (John Deere)
  - Elektrische haagscharen (Husqvarna)
  - Haagscharen op 2-takt (Stihl)
  - Bosmaaiers op 2-takt (Husqvarna)
  - Elektrische kantenmaaier (Husqvarna)
  - Etc...

  Enkele van onze diensten

  - Maaien (siergazon, sportgazon, ruwterrein, bermen,...)
  - Plaatsen van maairobots
  - Onkruid verdelging (Op verhadingen, in borders, zowel biologisch, mechanisch, manueel als chemisch - Fytolicentie)
  - Snoeien van hagen en struiken (ook vormsnoei)
  - Vellen en snoeien van bomen
  - Verwijderen van wortelstronken
  - Frezen
  - Verticuteren
  - Zaaien en plaatsen van graszoden
  - Aanleggen van prairietuinen volgens ontwerp
  - Aanleggen van borders met struiken, vaste planten, siergrassen,...
  - Aanplanten van bomen (hoogstam, leivorm,...)
  - Plaatsen van terrassen (hardhout, kleiklinker, harsteen, betonklinker,...)
  - Plaatsen van drainage en bewatering
  - Plaatsen van tuinverlichting en stopcontacten
  - Plaatsen van schuttingen (hout, draadafsluiting, poorten, betonplaten,...)
  - Speeltuigen en meubels
  - Plaatsen van sierschors, lava, grind met of zonder gindplaten
  - Aanleggen van opritten en paden
  - Tuinontwerp
  - Advies
  - Totaalconcepten
  - Etc...